Metaal in balans

Geplaatst op 09-11-2019

Week van de acupunctuur Dag 5 

Long - bewust zijn

Onderscheidingsvermogen is misschien wel het woord dat het beste past bij het element Metaal en de Long-energie. Via de longen staan onze binnenwereld en de buitenwereld direct met elkaar in contact. Met de inademing haal je iets van buiten naar binnen, gebruikt je wat je nodig hebt en ademt je uit wat je niet kunt gebruiken. In dat proces onderscheid je dat wat je wilt opnemen van dat wat je wilt loslaten. Het Metaal-element en de Long-energie horen bij de herfst. De herfst is de tijd van de balans opmaken. Wat heeft het leven je gebracht? Wat heb je opgebouwd? Past dat nog steeds bij je of is het tijd om bepaalde mensen of dingen los te laten? Het is de tijd van de midlifecrisis en de overgang. De emotie die bij Metaal hoort is rouw want afscheid nemen doet pijn. Of je nu vrijwillig of gedwongen afscheid neemt en of het van mensen, zaken of oude gedragspatronen is, makkelijk is het nooit.

Als het element Metaal in balans is en je Long-energie goed stroomt, ben je je bewust van jezelf en van je rol in de buitenwereld. Je verhouding met de buitenwereld is evenwichtig omdat je weet in hoeverre je je erdoor laat beïnvloeden. Je bent in staat bij jezelf te blijven als dat nodig is en je aan te passen als de situatie daarom vraagt. Met andere woorden; in een turbulente wereld blijf je op soepele wijze jezelf, onverstoorbaar en flexibel tegelijk. Als het tijd is om los te laten, doe je dat, ondanks de pijn, in het vertrouwen dat er een nieuwe periode van groei uit zal voortkomen.

Leeftijd
In bredere zin past het element Metaal bij acupunctuur als de behandelmethode die geschikt is voor mensen van alle leeftijden. Immers, een goede Long-energie zorgt ervoor dat elke cel in je lichaam optimaal voorzien wordt van zuurstof en dat is in elke leeftijdsfase belangrijk. Acupunctuur is dan ook heel goed inzetbaar bij leeftijdgerelateerde klachten. Denk daarbij niet alleen aan ouderdomsklachten maar ook aan klachten bij kleine kinderen, pubers, jongvolwassenen of tijdens de zwangerschap.

Van slag
Hoe merk je dat het element Metaal uit balans is en je Long-energie niet goed stroomt? In de interactie met de buitenwereld is ons immuunsysteem heel belangrijk omdat het schadelijke stoffen buiten houdt. Als Metaal bij jou niet goed functioneert, kun je dat merken aan lichamelijke klachten die hiermee samenhangen zoals allergieën, auto-immuunaandoeningen, huidproblemen en darmproblemen. Maar ook emotioneel zijn er verschillende verschijnselen. Ben je snel van slag door wat anderen zeggen of doen? Ben je erg gevoelig voor kritiek of heb je veel moeite met veranderingen? Dan weet je dat je aandacht moet besteden aan het element Metaal. Hoe breng je de Long-energie en het Metaal-element weer in balans?
Lichamelijk:
Eet veel verse groenten, fruit en gekiemde zaden. Gebruik niet teveel zuivel of scherpe kruiden. Je bewust worden van je adem en regelmatig ademoefeningen doen kan helpen je bewust te worden van hoe de wisselwerking tussen binnen en buiten bij jou werkt
Emotioneel:
Het kan je helpen als je je verdiept in de volgende vragen:
- Wat sta ik toe en wanneer trek ik een grens?
- Hoe is het contact tussen de buitenwereld en mijn binnenwereld?
- Hoe soepel sta ik in het leven? Waar houd ik aan vast, misschien tegen beter weten in?
M&A Eindhoven en Best kan je ondersteunen in dit proces. Ook kan ik je helpen als deze tips niet voldoende verbetering brengen.

Deel dit bericht:

Nieuws

NIEUW!!!  Meridiaan scan, zodat de blokkades ook voor u te zien zijn dmv grafieken en tabellen, zodat ...

Lees meer

Actie van de maand

             

Lees meer
Meer nieuws
 • Gouden handjes

  Gouden handjes

  Ze zeggen dat ik gouden handjes heb. Boek een massage en ervaar het zelf.

  Contact
 • Gratis E-book

  Gratis E-book

  Vraag het E-book STRESS EN BURN-OUT herkennen en voorkomen nu aan

  naar E-book
 • Bedrijfsmassage

  Bedrijfsmassage

  STOELMASSAGE en andullatie therapie op de WERKPLEK

  Lees meer
 • Kadobon

  Kadobon

  Op zoek naar een leuk kado ? Geef een massage verwenbon kado. Leuk om te geven , leuk om te ontvangen.

  Kadobon
 • Acupunctuur Eindhoven

  Acupunctuur Eindhoven

  Benieuwd wat acupunctuur voor jou klachten kan betekenen ?

  Naar Acupunctuur
 • Afspraak

  Afspraak maken

  BEL/ SMS 06-44694606 of vul het CONTACT FORMULIER in

  Afspraak maken
 • Feel Life's potential

  Feel life's potential.

  Lichaam, geest en ziel in balans.

  Contact
 • Jolanda Jolanda

  "Wendy je hebt gouden handjes ik kom zeker terug."

 • Marcel Marcel

  "Je kent dat wel, te vaak, te lang achter het beeldscherm of onderweg. Dus ook veel te laat een afspraak gemaakt bij Massage & "

 • Wilma Wilma

  "Ze neemt alle tijd voor je en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De massage zelf is geweldig. Het is alsof je ...."

 • John John

  "Ik heb verschillende keren de ayurveda Shirodhara massage onder gaan. Daardoor ben ik rustiger geworden, kan ik beter ..."

 • Erik Erik

  "Bij jou geweest voor Massage de Luxe. Nou je maakt de naam waar. Wat een heerlijk massage. Echt gewoon super ..."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.