Vuur in balans

Geplaatst op 06-11-2019

Week van de Acupunctuur  Dag 3 

Hart - verbonden zijn

Tevredenheid en vreugde. Het zijn fijne gemoedstoestanden en ze horen bij de energie van het Hart en het element Vuur. Het is de energie van de zomer, waarin de natuur tot volle bloei komt. Het Hart wordt ook wel de koning(in) van alle emoties genoemd. Onze verbinding met het leven, met anderen, met de natuur, met de kosmos, het verloopt allemaal via het Hart. Spreekwoordelijk kun je het openen en sluiten, kun je het luchten en uitstorten, kan het breken en krimpen. Geen orgaan dat meer tot onze verbeelding spreekt dan het hart.

Als je je vitaal voelt en je hebt je leven ingericht zoals jij dat wilt (de twee fasen hiervoor), is de weg vrij voor de Hart-energie om te stromen. Je bent dan vrolijk zonder specifieke reden, je hebt een opgeruimd gemoed, bevredigende relaties en je hebt zin in het leven. Je bent een tevreden mens. Tevredenheid is misschien wel de meest onderschatte eigenschap in deze tijd, waarin we altijd lijken te streven naar meer, beter en spannender. Bijna alsof tevredenheid stilstand zou inluiden.

Koers
Toch is tevredenheid iets waar bedrijven en organisaties steeds naar streven; de tevredenheid van klanten, van patiënten. Zo laat de NVA regelmatig een tevredenheidsonderzoek doen onder patiënten die worden behandeld met acupunctuur. De mate van tevredenheid onder hen is medebepalend voor de koers die de NVA kiest. Soms betekent dat ‘doorgaan op de gekozen weg’ omdat patiënten simpelweg heel tevreden zijn. En dat is zeker geen stilstand.

Hyperactief
Als de energie van Hart en het element Vuur gestagneerd raken, kan het zijn dat je levenslust afneemt. Je voelt je neerslachtig en hebt weinig zin erop uit te gaan. Je wilt je terugtrekken in jezelf en je kunt (onverwerkt) verdriet ervaren. Je wordt lusteloos en ontevreden. Een andere manier waaraan je merkt dat je Hart- en Vuur-energie uit balans zijn, is als je juist hyperactief wordt. Dan stroomt de energie te onstuimig en gaat ze tegen je werken. Je stuitert van hot naar her, praat druk en je kunt je niet langer dan een paar minuten op iets concentreren. Je gaat in de overdrive en brandt op.

Hoe breng je de energie van Hart en het Vuur-element weer in balans?
Lichamelijk:
Ken je de uitdrukking: bitter in de mond maakt het hart gezond? Daar schuilt waarheid in. Eet dus regelmatig voeding met een bitter smaakje, zoals witlof en rucola. Zorg ook dat je voldoende antioxidanten binnenkrijgt.
Emotioneel:
Het is belangrijk te onderzoeken wat je verdrietig maakt omdat juist verdriet het Vuur-element kan belemmeren. Als het je lukt je verdriet te helen, ontstaat er ruimte om het verlangen van je hart te volgen. Dat proces kost tijd en die mag je jezelf geven. Een acupuncturist kan je daarbij goed ondersteunen. Hij of zij kan je ook helpen als bovenstaande tips niet volstaan.

Deel dit bericht:

Nieuws

NIEUW!!!  Meridiaan scan, zodat de blokkades ook voor u te zien zijn dmv grafieken en tabellen, zodat ...

Lees meer

Actie van de maand

             

Lees meer
Meer nieuws
 • Gouden handjes

  Gouden handjes

  Ze zeggen dat ik gouden handjes heb. Boek een massage en ervaar het zelf.

  Contact
 • Gratis E-book

  Gratis E-book

  Vraag het E-book STRESS EN BURN-OUT herkennen en voorkomen nu aan

  naar E-book
 • Bedrijfsmassage

  Bedrijfsmassage

  STOELMASSAGE en andullatie therapie op de WERKPLEK

  Lees meer
 • Kadobon

  Kadobon

  Op zoek naar een leuk kado ? Geef een massage verwenbon kado. Leuk om te geven , leuk om te ontvangen.

  Kadobon
 • Acupunctuur Eindhoven

  Acupunctuur Eindhoven

  Benieuwd wat acupunctuur voor jou klachten kan betekenen ?

  Naar Acupunctuur
 • Afspraak

  Afspraak maken

  BEL/ SMS 06-44694606 of vul het CONTACT FORMULIER in

  Afspraak maken
 • Feel Life's potential

  Feel life's potential.

  Lichaam, geest en ziel in balans.

  Contact
 • Jolanda Jolanda

  "Wendy je hebt gouden handjes ik kom zeker terug."

 • Marcel Marcel

  "Je kent dat wel, te vaak, te lang achter het beeldscherm of onderweg. Dus ook veel te laat een afspraak gemaakt bij Massage & "

 • Wilma Wilma

  "Ze neemt alle tijd voor je en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De massage zelf is geweldig. Het is alsof je ...."

 • John John

  "Ik heb verschillende keren de ayurveda Shirodhara massage onder gaan. Daardoor ben ik rustiger geworden, kan ik beter ..."

 • Erik Erik

  "Bij jou geweest voor Massage de Luxe. Nou je maakt de naam waar. Wat een heerlijk massage. Echt gewoon super ..."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.