Water in balans

Geplaatst op 04-11-2019

Week van de Acupunctuur  Dag 1  

Nier - vertrouwen hebben

Vitaal, zo voelen we ons als we gezond en emotioneel in balans zijn. In de Chinese zienswijze begint vitaliteit bij een goede basisenergie. Dat is de hoeveelheid levensenergie (Qi) die je meekrijgt bij je geboorte. Deze hoeveelheid moet op peil blijven om je krachtig en energiek te voelen. Onze basisenergie is verbonden met de Nier en het element Water. Het is de energie van de winter waarin de natuur zich heeft teruggetrokken, om energie op te doen voor een nieuwe cyclus. Het is de tijd die je in de baarmoeder doorbrengt en je voorbereidt op het leven. Later is het de tijd van in jezelf keren, reflecteren en je geborgen voelen in jezelf. Het is een belangrijke fase want als we ons niet regelmatig terugtrekken om te herstellen raken we uitgeput. Om vitaal te blijven, moeten we die uitputting dus voorkomen. Dit principe past heel mooi bij de essentie van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het uiteindelijke doel ervan is voorkómen dat je ziek wordt, dus ervoor zorgen dat je in de basis vitaal blijft. Het is van oudsher dan ook een preventieve geneeskunde.

Vertrouwen
Als het element water in balans is en de Nier-energie goed stroomt, ervaar je een basaal gevoel van vertrouwen en stabiliteit in jezelf. Daardoor kun je een rustgevende invloed hebben op anderen. Je kunt veel aan en in tijden van drukte blijf je een bron van rust. Je innerlijke kracht, je moed en je wilskracht zijn goed ontwikkeld. Beslissingen neem je weloverwogen maar zonder aarzeling. Je vertrouwen in het leven, in de wereld en in jezelf is groot en niet makkelijk aan het wankelen te brengen.

Uitdaging
Als je Nier-energie niet goed stroomt kun je dat aan verschillende dingen merken. Een van de eerste signalen is vaak een onbestemd gevoel van malaise. Onrust, vermoeidheid en hoofdpijn horen daar ook bij. Maar ook klachten die te maken hebben met de nieren, de blaas en de seksuele organen kunnen zich voordoen. Iets anders wat je kunt ervaren is een toenemende angst, voor uiteenlopende dingen. Waar je vroeger interessante uitdagingen zag, zie je nu beren op de weg. Je basale gevoel van vertrouwen lijkt verdwenen en je intuïtie laat je ook in de steek.

Hoe breng je je Nier-energie en het Water-element weer in balans?
Lichamelijk:
Wees matig met zout en drink regelmatig een glas lauwwarm water. Daarnaast is een milde kruidenthee die de nier- en blaasfunctie ondersteunt heilzaam. Wat je ook goed zal doen is regelmatig een warm bad nemen en met een warme kruik gaan slapen.
Emotioneel:
Breng rust en regelmaat aan in je dag, met ruimte voor meditatie en bezinning. Letterlijk naar binnen keren en jezelf omhullen met warmte is een goed idee. Soms is het nodig om dieper in jezelf te kijken en op zoek te gaan naar de bron van de verstoring in je Nier-energie. Dit kun je het beste doen met behulp van een acupuncturist. Massage & Acupunctuur Eindhoven en Best kan je ook helpen als de verstoring dusdanig is dat bovenstaande tips niet meer helpen.

Afspraak maken

 

Bron. NVA  Nederlandse vereniging van acupunctuur

Deel dit bericht:

Nieuws

NIEUW!!!  Meridiaan scan, zodat de blokkades ook voor u te zien zijn dmv grafieken en tabellen, zodat ...

Lees meer

Actie van de maand

             

Lees meer
Meer nieuws
 • Gouden handjes

  Gouden handjes

  Ze zeggen dat ik gouden handjes heb. Boek een massage en ervaar het zelf.

  Contact
 • Gratis E-book

  Gratis E-book

  Vraag het E-book STRESS EN BURN-OUT herkennen en voorkomen nu aan

  naar E-book
 • Bedrijfsmassage

  Bedrijfsmassage

  STOELMASSAGE en andullatie therapie op de WERKPLEK

  Lees meer
 • Kadobon

  Kadobon

  Op zoek naar een leuk kado ? Geef een massage verwenbon kado. Leuk om te geven , leuk om te ontvangen.

  Kadobon
 • Acupunctuur Eindhoven

  Acupunctuur Eindhoven

  Benieuwd wat acupunctuur voor jou klachten kan betekenen ?

  Naar Acupunctuur
 • Afspraak

  Afspraak maken

  BEL/ SMS 06-44694606 of vul het CONTACT FORMULIER in

  Afspraak maken
 • Feel Life's potential

  Feel life's potential.

  Lichaam, geest en ziel in balans.

  Contact
 • Jolanda Jolanda

  "Wendy je hebt gouden handjes ik kom zeker terug."

 • Marcel Marcel

  "Je kent dat wel, te vaak, te lang achter het beeldscherm of onderweg. Dus ook veel te laat een afspraak gemaakt bij Massage & "

 • Wilma Wilma

  "Ze neemt alle tijd voor je en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. De massage zelf is geweldig. Het is alsof je ...."

 • John John

  "Ik heb verschillende keren de ayurveda Shirodhara massage onder gaan. Daardoor ben ik rustiger geworden, kan ik beter ..."

 • Erik Erik

  "Bij jou geweest voor Massage de Luxe. Nou je maakt de naam waar. Wat een heerlijk massage. Echt gewoon super ..."

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.